kop plaatje

De Koeien

Onze koeien zijn van de rassen Holstein ( de gewone Nederlandse koeien ( zwart-wit en rood-wit)) en het Franse ras Montebeliarde ( ook zwart wit en rood wit, maar allen met een witte kop).

Een paar jaar geleden zijn wij begonnen met het overstappen op de montebeliardes ( of monti's zoals we ze noemen) omdat deze koeien beter passen bij onze bedrijfsvoering en het natuurland waar zij op grazen.

De koeien, die in de zomer op de dag buiten lopen, worden 2x per dag gemolken. Tegen een uur of zes, als het tijd is om te melken ziet u de koeien over het koeien pad langs de camping lopen richting de stal. Iedere dag leveren zij zo'n 25 tot 45 L melk per koe.

Tijdens het melken bent u van harte welkom om een kijkje te nemen in onze melkput. Wij vertellen u graag de weetjes van het vak. Ook bieden wij u de gelegenheid om een kijkje te nemen in de stallen ( bij het jongvee en de koeien).

Zomers kalven de koeien in het land. Vaak lopen zij in het land naast de camping , waardoor er kans is dat u getuige kunt zijn van dit unieke moment. Soms, als de omstandigheden het toelaten, kan men heel dicht bij de bevalling aanwezig zijn. Maar dit is zoals u begrijpt geheel afhankelijk van het dier dat aan het kalven is. Niet alle dieren laten mensen toe.

foto: koeien
foto: koeien
foto: koeien
Designed by: Jowebz