kop plaatje

Wie zijn wij?

Melkveehouderij & Camping Doornenbal een combinatie van een melkveebedrijf met een boeren camping. Het bedrijf is gelegen in het hart van de polder Mijnden (Gemeente Stichtse Vecht) en is onderdeel van het groene hart van Nederland.

De polder Mijnden is een laag veen polder, welk is ingeklemd tussen de Loosdrechtse plassen en de rivier de Vecht. In deze polder wordt natuur gecombineerd met actief melkveehouden, waardoor het oer-Hollands beeld ontstaat van koeien in de uitgestrekte weide.

Ook op de camping hebben wij natuur hoog in het vaandel staan. Als bedrijf zijn wij actief in het beschermen van de weidevogels en de kostbare natuur in onze polder. U zult dus geen gecultiveerde heggen en tuintjes aantreffen, maar een grasveld, dat omgeven in door knotwilgen en groen stroken, die bescherming bieden tegen weer en wind. U wordt hier niet wakker van het geluid van voorbijrazende auto's, maar door de stilte en de geluiden van de dieren.

Op de camping kunt de meest uiteenlopende vogels aantreffen zoals: de kieviet, de grutto, de tureluur, verschillende soorten reigers, diverse uilen, de ijsvogel en natuurlijk de verschillende roofvogels die de polder tot foerageer gebied hebben. In het fotoboek vind u een impressie van de dieren die we op onze camping gezien hebben.

Door de unieke ligging van de camping (echt midden in de polder op ruim 500 meter afstand van de bedrijfsgebouwen) heeft u aan alle kanten vrij uitzicht over de polder en kunt u deze bijzondere dieren vanaf uw eigen stoel bekijken.

foto: Luchtballon boven het weiland
foto: Uitzicht over het weiland
foto: Doorkijk naar de koeien
Designed by: Jowebz