Als onze gast en natuurlijk uw gasten ook, bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze melkveehouderij.

2x per dag worden onze koeien gemolken in onze  melkput. Wij melken in een 2x8  visgraat stal, dit is een type melkstal waarbij de koeien schuin staan, zodat de uiers voor ons makkelijker te bereiken zijn . We melken dus 16 koeien in een ronde.  
Na het melken eten de koeien nog even hun buik vol met gras en mais om vervolgens naar buiten te gaan om lekker in de wei te relaxen en grazen.


U mag overal in de stallen kijken.  We hebben een stal waar de melkkoeien staan, een voor het jongvee en tenslotte ook een waar de kalfjes staan. Let wel op, kom niet op de roosters ( waar de koeien lopen).

Direct na het melken worden de jongste kalfjes gevoerd. De kleinste krijgen een fles met daarin 2.5 liter melk van hun eigen moeder.  Zelf een kalfje voeren? Geen probleem, vraag het even aan een van ons.

Onze koeien kalven het hele jaar door. De hoog drachtige dames lopen op een veld in het volle zicht van de camping. Met een beetje geluk kunt u getuige zijn van de geboorte van een kalf.

Wij kunnen u ook alles vertellen over het boeren leven en de dieren om ons heen. Kort om. mocht u vragen hebben stel ze gerust. 

prev next