Ons melkveebedrijf is een familiebedrijf dat in 1872 aangekocht is. Sindsdien hebben meerdere generaties hier gewoond en gewerkt.
Op het bedrijf worden 95 melkkoeien gemolken. Naast de melkkoeien zijn er nog 50 kalfjes en pinken.
In de zomer gaat het jongvee naar de natuurgronden in onze polder. De melkkoeien blijven dichter bij huis. ’s Morgens en ’s avonds, zo rond melktijd, lopen zij in optocht langs de camping. Zij vinden het altijd heel interessant wat u aan het doen bent en blijven dan staan kijken.

Zo wel op de camping als op het melkveebedrijf doen wij graag alles zelf. Gras, hooi en mais oogsten we in eigen beheer, evenals het onderhoud.

 
Op het melkveebedrijf wordt op korte termijn een stuk aan de stal gebouwd, niet om te groeien, maar om het comfort van de dieren te verhogen. In dit deel komen onder andere strohokken waar de dieren lekker in kunnen liggen en een van alle gemakken voorziene afkalfstal zodat de dames comfortabel hun kalfje kunnen baren.
Ook word er een wagenloods gebouwd, waar wij straks onze werktuigen kunnen stallen. In het kader van duurzaamheid en kringloop werken wij heel veel met gebruikte materialen.   Natuurlijk gaat bouwen niet zonder rommel.

prev next