Ons melkveebedrijf is een familiebedrijf dat in 1872 aangekocht is, van origine was het een van de hofstede van Huize Huntum ( een van de grote Vecht huizen). Deze hofstedes hadden de taak de bewoners van het huis van voedsel te voorzien. 
Wij zijn nu de 5de generatie die op dit bedrijf boeren.


Op het bedrijf worden 95 melkkoeien gemolken. Naast de melkkoeien zijn er nog 50 kalfjes en pinken aanwezig.
In de zomer gaat het jongvee naar de natuurgronden in onze polder, waar zij naar harte lust kunnen grazen, relaxen en ravotten.
De melkkoeien blijven dichter bij huis. ’s Morgens en ’s avonds, zo rond melktijd, lopen zij in optocht langs de camping. Zij vinden het altijd heel interessant wat u aan het doen bent en blijven dan staan kijken.


 
Op het melkveebedrijf wordt op korte termijn een stuk aan de stal gebouwd, niet om te groeien, maar om het comfort van de dieren te verhogen. In dit deel komen onder andere strohokken waar de dieren lekker in kunnen liggen en een van alle gemakken voorziene afkalfstal zodat de dames comfortabel hun kalfje kunnen baren.


Ook word er een wagenloods gebouwd, waar wij straks onze werktuigen kunnen stallen. In het kader van duurzaamheid en kringloop werken wij heel veel met gebruikte materialen.   Natuurlijk gaat bouwen niet zonder rommel.

prev next